torsdag 18. november 2010

biblioteket

gå gjennom hylleradene med bøker, dra fingere langs med ryggene bare for å kjenne. plukke ut bøker med fine navn, spennende font, eller et vakkert bilde. bla, lukte, se, føle. skrive opp nye navn i den uendelige listen.

finne en plass. sparke av seg skoene og krølle seg sammen i stolen som best det lar seg gjøre. lete fram musikken man liker best og en bok å lese på. kikke på alle menneskene man ikke kjenner, og allikevel føle seg så hjemme. akkurat der, i sin helt egne boble. koble ut. bare forsvinne for en stakket stund.  ah.

4 kommentarer:

  1. det er i grunn sånn det er, sånn det var, berre ikkje her. ikkje i kristiansand, for her biblioteket så moderne, så sterilt, fullt av alt mogleg anna, og alltid ungar som spring opp i ansiktet ditt, og eg får alltid, alltid purringar på bøker som eg gløymer at ligg på nattbordet.

    SvarSlett
  2. Sv: Åh, så fantastisk! Nå ble jeg kjempeglad :D Og Lykke Li konserten blir sikkert dritbra, hu er kuuul ;)

    Åh, kjenner meg igjen forresten. Bibliotek er fantastiske steder. Minner meg om at jeg må dra innom Deichmanske bibliotek, det skal jo være gigantisk, så jeg må nesten vandre litt rundt der :)

    SvarSlett