onsdag 14. september 2011

It all starts with one

ok, føler det er megaselvutlevering her nå, men siden jeg elsker albumet og vil at hele verden skal oppleve det samme, pluss at jeg jo allerede har skrevet denne i skolesammenheng, så tenkte jeg liskom at ja, hvorfor ikke? Ane brun – It All starts with one
Utgitt: 9/11
Ballon Ranger recordings AB, under exlusive license to Universal Music AB

Ane Brun, som er mest kjent for sitt singer/songwriter- preg med kassegitaren og vakre tekster, dukker nå opp i en helt ny versjon på It all starts with one. Albumet i seg selv er råere og mer variert enn i tidligere album, og den noe enkle singer/songwriter-strukturen dukker kun opp i små doser, for eksempel i låta Words eller den helt “rene” Lifeline. Jevnt over er det et tettere klangbilde, utfordrende rytmikk, spennende harmonier og vakre melodier. Det er også et generelt fravær av bass, noe som bringer Anes nydelige stemme tydelig fram og gjenoppretter noe av singer/songwriter- følelsen.

Samarbeid.
 Albumet er produsert av Tobias Fröberg som har vært både utøver og produsent på flere av Anes tidligere utgivelser. Hun har også samarbeidet med andre artister på dette albumet; i tillegg til den nydelige duetten med Jose Gonzales, Worship, har hun med søstrene i First Aid Kit på vokal. Hun har også med seg trommeslagerne til Lykke Li og Miike Snow, og disse har nok hatt en god del å si for rytmikken i albumet.  Rytmikken kommer tydelig fram i de aller fleste låtene, men utmerker seg nok i låta Do you remember, der også Ane slipper seg løst vokalmessig og viser en side av seg selv vi aldri har hørt før. Det må nok også nevnes at dette er albumets beste låt.

En artist som blir.
Ane Brun er en artist som blir hos deg. Hun har en stemme som skjærer gjennom marg og ben, på den positive måten. Det er en slags sårhet i alt hun lager, men allikevel så mye positivitet. Dette er en dame som ikke gir seg, og takk gud for det. For med dette albumet klarte hun å ta skrittet enda et hakk videre. Hun har utviklet seg, men på en måte som er så riktig at det nye ikke blir for nytt og det gamle ikke glemt.

Albumet blir bare bedre og bedre jo flere ganger man lytter igjennom det og det er perfekt både på sene kvelder og solfylte dager. Jeg tør påstå dette blir et av høstens beste utgivelser her til lands.

Anbefalt av Eirin Berge
Terningkast: 6

Albumet kan du høre på her(wimp)

(kom gjerne med en kommentar om selve anmeldelsen, ros og ris)

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar