tirsdag 27. september 2011

Satans yngel

Dette er en bokanmeldelse i samarbeid med Cappelen Damm og bokbloggturneen.no. I går blogget Thewichofthenorth om boken og i morgen blir det å finne en anmeldelse på Leserommet.

Den danske forfatterinnen Sanne Munk Jensen har her kommet med en frittstående oppfølger til romanen En dag skinner solen også under hundens hale fra 2008. I Satans Yngel er Alma blitt gravid sammen med kjæresten Tobi, og boken dreier seg om alle problemene det fører med seg, pluss noen til.

Boken er lettlest og består stort sett av dialoger, noe som ikke alltid fungerer kjempegodt, men som gjør det her på grunn av det gode språket. Man får med seg en god del av følelsene og tankene til hovedpersonen gjennom disse. I tillegg er jeg nå overbevist om at jeg aldri vil gjennomgå en fødsel, etter en grundig beskrivelse av dette. Historien består også av flere lag, noe som gjør det hele mer interessant.

Jeg irriterte meg noe over de mange diskusjonene med den overengasjerte venninnen i starten, men etter hvert glei dette bedre inn i historien. Noe annet var den konstante vekslingen mellom navnet til denne venninnen. Trine eller Tine? En enkel trykkfeil, som skaper noe forvirring. 

Men alt i alt er dette en god bok. Etter mye tungt lesestoff i det siste var dette en svært fornøyelig avveksling og boken ble slukt på et par dager.  

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar