torsdag 4. oktober 2012

Høstlunch

Noen ganger er det mest perfekte av alt, en dag uten noen planer. Ingen steder å være, ingen mennesker å møte. Sove til man våkner av seg selv. Lage god frokost mens man hører på nrk jazz, for så å spise den mens man tenker over ting en har lyst til å fylle dagen med.

I tillegg til strikking og serie- titting fant jeg ut at jeg ville bake noe godt, som jeg så skulle spise til lunch. Jeg er ingen mester på kjøkkenet, jeg er faktisk så klumsete at det stadig vekk blir rene katastrofen, men etter at jeg flyttet for meg selv har det å lage mat blitt noe jeg koser meg med. I tillegg har et eller annet husmorgen blomstret fram, så ønsket om å lage ting fra bunnen av, gjerne av ting jeg har plukket, funnet selv, er stort. Jeg ønsket derfor å kunne bruke tyttebærene vi plukket på hytta til noe mer enn bare syltetøy. Løsningen ble tyttebærscones! La meg bare på forhånd beklage bildene. jeg glemte selvfølgelig kameraet i oslo...


Scones husker man kanskje fra heimkunnskapen på barneskolen, for så lett er det. Det finnes mange oppskrifter der ute, men jeg endte opp med å blande litt, så her er den jeg brukte. Dette blir til 14 stk i vanlig rundstykkestørrelse.

3.5 dl   sammalt hvete
1 dl      store havregryn
6 dl      hvetemel
3  ts     salt
7.5 ts   bakepulver
150 g   smør
3 dl      tyttebær
6 dl      lettrømme  (jeg hadde bare 4 dl og fylte derfor på med 2 dl melk, det gikk helt fint det og.          eventuelt kan man også bruke kefir)


Man begynner ved å først ta alt det tørre i en bolle, før man putter oppi smøret delt opp i klatter. Så skal dette kjøres sammen til smøret har smuldret seg inn i resten. så tar man i rømmen, kjører dette sammen, før man til slutt putter i bærene. Etter dette er det bare å stykke opp deigen i passe store deler på en stekeplate med bakepapir. De vil ikke heve, så lag så store som du vil ha dem. Da gjenstår det å sette de midt i ovnen og la de steke på 200* i ca. 20 min.


Og voila, etter bare et lite tilbakesteg hvor kjøkkenmaskinen deiset i gulvet og det var mel overalt, og bare ett lite brannsår, fikk jeg en herlig høstlunch! Godt med ost på og et glass melk til, eller hva med å ta det med  som turmat i høstmarka? prøvprøv!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar