onsdag 18. november 2009

Go' Mor'ææææææn!

Ikke undervurder Bergensbølgen som har regjert musikkmiljøet i de siste årene. Fra før av har vi kjernekaren  Sondre Lerche, som nå har gjort det ganske greit over dammen, nemmelig Amerika, vi har de rødjoggedress bekledde  gutta i Datarock,  vi har fjorårets urørt vinner, Mattias Telez og i år har vi minst to artister fra urørt som har gjort et navn ut av seg. Disse to er ikke bare fra Bergen, men synger også på skingrende bergensk med skarre R og det hele. Først er det rapperen Lars Vaular, som du kanskje husker med den ekstremt fengende sangen Solbriller.  Men bandet jeg skal fram til i dag er selvfølgelig John Olav Nilsen og Gjengen.

Disse kara har gjort seg ganske greit bemerka på P3, hvor de har rukket å fått sendt av gårde tre singler. Ti ganger tusen, Diamanter og Kirsebær og nå sist ute; Valiumsvalsen. Jeg var også så heldig å fikk se dem på Øyafestivalen i år, og omtrent alle gikk rundt å sang på ti ganger tusen ,etter konserten.  Om du likte disse sangene, må  du løpe å kjøpe debut albumet som kom ut 14. september i år, Det er for sant til å være godt. Denne må jeg si jeg synes er skikkelig bra! Jeg har selv tenkt at radiosinglene har vært litt like og muligens litt bråkete? Men da jeg fikk høre albumet oppdaget jeg at de også kunne være mer varierte. De har også en utrolig nydelig sang som heter Virvelvind og en trist  men nydelig sang kalt, Hull i himmelen.  Dette albumet har flere stemninger, artige introer og  refreng, forskjellig instrumentbruk og tekstene er veldig greie til å synge med på. Tekstene er jo også som nevnt på norsk, og for en litt sløv person som meg klarer jeg dermed å følge med i teksten og forså innholdet. Jeg tror også dette albumet treffer folk med dets enkle, men samt så ekte tekster og titler. Det er blant annet en sang som heter: Ting jeg lærte når eg venta på bussen.  Og hvem har da ikke opplevd det? Dette er et skikkelig herlig Høst/vinter album, selvom det funker knakanes godt på festival om sommeren også!

 Med andre ord; Jeg vil at dere skal høre på  John Olav Nilsen Og Gjengen  - For sant til å være godt
Og det kan dere også gjøre på My space profilen deres.

2 kommentarer:

  1. De gutta er ekle? Fortalte jeg ikke om konserten i Kongsberg?

    SvarSlett
  2. Jeg liker musikken, og nå kom jeg på at jeg savner p3... Bergensdialekten er perfekt for musikk, så perfekt noen ganger at man ikke trenger å bry seg så mye med hva de faktisk synger om.

    SvarSlett