torsdag 17. november 2011

Apefjes!

Apefjes Tor Erling Naas


Martin er en gutt som flytter mye.  Når moren har skaffet tre jobber og han har fått tre venner er det ut på flyttefot igjen. I Stavanger begynte han å tagge og nå da han bor i Oslo, er tusjene alltid med. Tusjene og minidiskspilleren. Minidiskspilleren pleide å være faren sin, men etter at han døde tok Martin vare på den. På den ligger det 99 spor med farens musikk, men også en innspilling av farens siste øyeblikk. Når han hører på spilleren skjer det ting, og brått blir Martin dratt inn i en virkelighet fylt med mystisk graffiti, løgner, et tyveri og noen svært skumle fyrer.

Apefjes er et samarbeid mellom to av Norges fremste tegneseriesakepere og illustratører, Sigbjørn Lilleeng, som er kjent for Nebelgrad Blues  og Tor Erling Naas, kjent under pseudonymet Tor Ærlig. Boken består av 50/50 tegneserie og roman, en spenstig variasjon som fungerer godt. Lilleeng står for de fantastiske illustrasjonene og han mestrer å skildre både karakterene i historien samt overblikksbildene av byen svært godt. Sidene med tegneserie står enten selvstendige eller underbygger kapittelteksten. Med denne boka debuterer Naas som forfatter og overbeviser. Han har klart og fange det ungdommelige språket til en gutt på 13 og klarer godt å flette fortiden inn i historien som farer framover med stormskritt.   

Personlig ble ikke denne en favoritt hos meg ettersom plottet ikke fanget meg helt, men jeg tror absolutt denne boken passer veldig godt for målgruppen, ungdom mellom 12 og 16.

Anmeldelsen er skrevet i samarbeid med bokbloggturneen og Cappelen Damm. Om du vil høre mer om den kan du sjekke gårsdagens anmeldelse fra Aud eller morgendagens anmeldelse hos Predikeren


bilde: kilde

1 kommentar:

  1. Denne har jeg bare hørt tittelen på, og så trodde jeg en stund at den hadde en eller annen sammenheng med Apejentene, filmen som går på kino nå... Fint med en oppklaring, haha. Fortsatt god uke til deg!

    SvarSlett