mandag 2. august 2010

Ut på tur. Del 1- Paris.

Og der var jeg hjemme igjen. Denne to uker lange ferien trenger jeg ikke et sekunds tenketid på å si at har vært den beste ferien noen sinne. Det har vært absolutt helt fantastisk! Jeg har sett så mye, opplevd så mangt, møtt nye mennesker, nytt solen, overlevd regn, drukket mye vin, og egentlig mye annet også og akk, å så mange fine øyeblikk. Noen har jeg fanget med kamera, og her kommer tre dager i Paris i bilder. pluss noen reisetips.
Tips: om du skal til Paris book på Montclair youthhostel, det ligger på montmartre og er derfor veldig sentralt, men samtidig utenfor turiststedene så alt i området er veldig billig! Også er det alltid folk og snakke med. Kanskje blir det en liten fest også. Og det er billig. stort pluss.
Sacre ceur er fantastisk! Gå inn og hør nonnene synge. Bare synd folk det er stappfullt med respektløse mennesker som snakker høyt.
Tips: Besøk Salvador Dalí museet. Det er utrolig mye vakkert og spennende og se og det relativt få besøkende, så du får nyte så lenge du vil. Også er det midt på Montmartre.
Picnik foran Eiffeltårnet måtte vi ha. Og vet du hva det beste er? Alt dette plusspluss kostet oss 3 euro hver. vi snakker vin til 1.99. Hurra! De som sier Frankrike er dyrt, har åpenbart vært på feil sted.
Paris var fantastisk! Hostelet var vi som nevnt veldig fornøyd med, og der møtte vi mange morsomme mennesker. Vi hadde kvelder ute med vin og utsikt over Paris, og også en dag hvor vi dro til stedet hvor de serverer vin på tåteflaske som jeg leste om her, men vi var dumme turister som ikke skjønte det at du må bare ta alt du får og betale senere uansett om du ikke er sulten. Så servitøren ble sint og ville ikke prate med oss mer, også ble det kjempeflaut også gikk vi. Men vi var der da. 

Og vet du vet du hva mer!? På flyplassen, altså rygge, på vei til Paris så står vi plutselig rett ved siden av hypokonderen i Amélie! åherregud, jeg var allerede i paris jeg da. Og som vi glodde. Stakkars dame, håper hun ikke kan norsk for vi var i ekstase.  

En annen dag kommer videre i ferien, og det var minst så fantastisk! Stay tuned. 

1 kommentar:

  1. åhsåfinebilder og jeg vil også til paris og jeg vil også møte ameliefolk!

    (også gleder jeg meg til øya da)

    SvarSlett