fredag 2. mars 2012

Monsteret kommer

Dette innlegget skulle vært postet i går, men "planglagt publisering" var visst ikke helt på godfot med meg.

I sammarbeid med Cappellen Damm og bokbloggturneen.no har jeg i denne omgang skrevet om boken Monsteret kommer av Patrick Ness. I går kunne du lese om den hos Silje, og i morgen hos Julie.

Monsteret kommer Patrick Ness

Conor bor hos moren sin, men moren er syk. Veldig syk, og derfor snakker ingen med han, ikke en gang lærerne ber om å få se leksene hans. Han føler seg usynlig, men det er inntill monsteret kommer. Det monsteret han ikke er spesielt redd for, fordi han hver natt ser et mye verre i det faste marerittet, det monsteret som alltid dukker opp syv over tolv. Det monsteret som er kommet for å fortelle han tre historier. Og som forventer at Conor skal fortelle det fjerde.

Før forfatteren Shiobahn Dowd døde av brystkreft i 2007 begynte hun på et nytt bokbrosjekt, som hun ikke fikk fullføt. Dette har Patrick Ness nå gjort, og i samarbeid med illustratør Jim kay har dette blitt en fantastisk, fin sterk og rørende ungdomsbok.
Denne boken leste jeg med intens iver! Den var fantastisk skrevet og personlig elsker jeg når man blander små historier inn i en roman. Jeg må inrømme at jeg til og med felte en tåre eller to i løpet av denne boken. Anbefales absolutt!!

1 kommentar: