fredag 7. mai 2010

Kort fortalt; fantastisk.

Da var det på ny min tur til å anmelde en bok for Bokbloggturneen. Denne gangen er det boken Sex, død og ekteskap av Jon Øystein Flink.  I går anmeldte Marielle den, og i morgen er det Myldretid sin tur. 

Boken handler om en Oslo-manns reise gjennom store hendelser i livet, på både godt og vondt. Man får treffe nye og gamle bekjente i mannens liv, som forloveden, og hennes familie, og den nye heroinavhengige venninnen, blant noen. Man blir raskt revet med av jeg- fortellerens skarpe kommentarer og gripende fortellerevne, selv om det som oftest går i negative baner. Ofte er det satt så på spissen at det hele blir svært underholdende å lese. Denne boken er spekket med svart humor!

Denne boka er kort fortalt fantastisk, og kort fortalt er den kanskje også. På sine knappe 150 sider fikk den meg til å både smile og le, og også stoppe opp å tenke; "skrev han faktisk dette"? Denne boken sjokkerte meg nemlig til stadighet, og jeg må innrømme at det er en smule betryggende å tenke at bøker fremdeles kan sjokkere. Det eneste jeg har å pirke på, var at jeg var misfornøyd med slutten. Den kom brått og jeg ville ha mer! Og med det skjønner jeg jo selv at boken var upåklagelig.

Jeg kan ikke si annet enn at dette er en av de beste bøkene jeg har lest på en stund, og jeg synes virkelig at folk bør legge fra seg alt annet og lese den!

3 kommentarer:

  1. Så bra anmeldelse! Jeg er forøvrig ganske enig med deg, mye svart humor. Det er et artig avbrekk fra "det vanlige".

    SvarSlett
  2. Det skal jeg. Legge fra meg alt annet å lese den!

    SvarSlett
  3. Gleder meg til å lese den! Etter Vente, Blinke, og DU MÅ LESE PINNSVINETS ELEGANGSE, EIRIN! Det _må_ du!

    SvarSlett