mandag 14. juni 2010

Samfunnsfiende nr. 2

I dag er det min tur til å starte ukens bokbloggturne, som denne gang omhandler boken Samfunnsfiende nr. 2 skrevet av Anthony Horowitz,  som er forfatteren bak den kjente bokserien om Alex Rider. Samfunnsfiende nr 2 er bok nr.2 i serien om Brødrene Diamonds Detektivbyrå.

En dag Nick Diamond er på skolen blir han møtt av politimennene Snape og Boyle, som ønsker hans hjelp i å fiske informasjon fra den unge Johnny Powers, som er Englands farligste forbryter og sammfunnsfiende nr. 1. På tross av hans kun 17 år. Som det smarteste han kunne gjort, takker Nick nei til tilbudet, med da han kort tid etter blir arrestert for et ran han ikke begikk, aner han ugler i mosen. For å renvaske sitt navn er den eneste utveien å samarbeide og å derfor bli fortrolig Johnny Powers. En ikke bare enkel oppgave.

Samfunnsfiende nr. 2 er en spenningsroman for ung ungdom, som funker. Denne er oppriktig spennende og også veldig morsom, da det ikke spares på ordspill og andre virkemidler som får det til å rykke i smilebåndene. Først tenkte jeg boken nok passet best for gutter i 10-12 års alderen, men dette la jeg straks fra meg. Jeg tror boken passer for folk i de fleste aldre, og kanskje er det bare et pluss at den er relativt lettlest?

Så konklusjonen er at dette er god underholdning!  

om du vil høre mer kan du lese anmeldelsen fra Dorthea i morgen. 

2 kommentarer:

  1. Hva er egentlig bokbloggturnen? Hvordan ble du med der, og hvordan er det?

    SvarSlett
  2. Synne,gå inn på bokbloggturneen.com,eller finn de på facebook :)

    SvarSlett