mandag 21. mai 2012

hockeysveis fører til dårlige rim

Jeg er en fryktelig aktiv bokblogger om dagen og i dag står boken Hockeysveis fører til dårlige rim av Siw Wyller for tur. Jeg er ukens første blogger, men i morgen kan du lese om den hos Ellen.

Siv Wyllers debut handler om Lazze som er frisør, men som bare kan én klipp nemlig hockeysveisen. Han er overbevist om at hockeysveis og Lasse Stefanz er det beste på jord, og prøver hardt å være lik god på rim som den svenske helten. Dessverre begynner Lazze å rime stygt når han er nervøs, og det er slik han mistet sin kjære Gunn som han nå prøver å vinne tilbake. Boken raser gjennom hockeysveiser, en sint dame i rullestol, en skallet prest som er skremmende opptatt av kjeks, og besøk på et rosa motell med Lasse Stefanz. 

En bok med et plott som dette kan jo umulig gå galt, tenkte jeg. Dessverre viste det seg ikke helt riktig. Joda, den er artig på mange måter, men den er merkelig nok fryktelig tung å lese. Hele boken består av små korte setninger og masse gjentakelser, noe som gir en dårlig flyt når du leser. Det funker greit i avsnitt her og der, men ikke tvers igjennom. 

Muligens er dette pirk, men for meg ble det nå slik. Jeg tror allikevel boken kan være morsom  for barn mellom 9-12, i tillegg til at den er relativt lettlest.

3 kommentarer:

 1. Tør egentlig ikke å lese hva andre skriver før jeg skal skrive selv, men skulle inn og linke så da måtte jeg sniktitte litt!

  God dag Eirin!

  Ellen

  SvarSlett
 2. Plottet verka veldig lovande, akkurat ei slik type handling eg har sansen for, men når boka ikkje flyter skikkeleg blir det verkeleg ikkje det same.

  SvarSlett
 3. Min omtale kommer i morgen, den ligger ferdig skrevet hos blogger så jeg er ikke redd for å lese andres omtaler nå. Jeg likte dessverre heller ikke boken og jeg går nok litt lengre enn hva du har gjort med hensyn til kritikk(eller surmulig om du vil ;)) i morgendagens omtale.

  Målgruppen er forresten i følge forlaget ungdom 12-16 år.

  SvarSlett