onsdag 2. mai 2012

Fargerike, flotte Cuba

Nå er det bare to uker igjen av folkehøyskoleåret (!) og årets høydepunkt har dessverre også passert. 16. april var vi to fagfelt som reise avgårde til Cuba og tilbrakte 10 fantastiske dager der. Forbered dere på bildebonanza. (og beklager for skitten linse, jeg har enda ikke surret meg til å gjøre noe med det)
Havanna består av så fantastisk mange vakre fasader, og jeg kan stirre og stirre på de i evigheter. De er ikke nødvendigvis vel restaurerte, men de er så fulle av sjarm.
Vi tilbrakte den første uken i Havanna og langs hele den ene siden av byen strekker Malecon seg. Dette er et fantastisk samlingspunkt! Med under en meters mellomrom mellom hverandre står cubanerne og drikker, synger, leker eller bare slapper av. Kjempespennende å observere, og en kan sitte der i timesvis å høre bølgeskvulpet fra havet. Det skal sies at gruppen over var noen av mine reisekamerater.
Cuba kan også skryte av sin egen chinatown med masser av restauranter, men dessverre opplevde vi dirkete stygg mat her, og noen i reisefølget ble fryktelig dårlige...

og nå kommer det beste: Cuba er en av de mest fargerike plassene jeg har vært på noen gang. Så utrolig mye å legge øynene på, så utrolig frisk og vakkert alt virker. Eller bedre sagt, alt er ikke vakkert, nei tvert i mot er mye falleferdig og i dårlig stand her ettersom det er et land med få ressurser, men det har så sjarm, og med sjarm blir i grunn ting vakkerrt!
også dro vi fra Havanna og til Varadero som ligger ca 2 timer unna. Dette var et helt annet Cuba, eller det var ikke Cuba, det var en materialistisk samlingsplass for palmeglade turister. Dette kunne vært et hvilket som helst charterhotell på en hvilken som helst strand, men det var ganske spennende å kjenne på kontrastene.
Puh, det var mange bilder, men jeg måtte bare dele. Cuba var et fantastisk spennende sted å besøke, og jeg vil virkelig anbefale det, men for all del ikke bare besøk turiststedene. Ta deg en tur i sidegatene, gå langs malecon på kveldstid, kjøp sigarer på svartebørsen, ah!

Håper i samme sleng at alle nyter de første tegn på at sommeren er nær :)

3 kommentarer:

  1. Å å å å du var på Cuba. Bildene er råbra.

    SvarSlett
  2. Åh. Misunnelsen formelig lyser av meg nå. Jeg vil også til fargerike Cuba hvor alt er fint fordi det har sjarm og de har strender som ser sånn ut og alt.

    SvarSlett
  3. åhååhåhåhåhåhåhåh heldig!

    SvarSlett